سه کارخانه فرآوری خرما در سراوان به چرخه تولید بازگشت
به گزارش پایگاه خبری سکایی نیوز به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی – ایرج رستم زهی بیان کرد : شهرستان سراوان با سه هزار و ۷۰۰ هکتار وسعت زیر کشت نخیلات و ۱۸ هزار تن تولید خرما در سال از شهرستانهای سرآمد تولید این محصول راهبردی است.
وی ادامه داد: امسال با کمک مجموعه اتحادیه سازمان تعاون و پیگیری رئیس سازمان جهاد کشاورزی دغدغه خاطر کشاورزان دررابطهبا جمعآوری، فروش و صادرات خرمای کشاورزان جلساتی با حضور مسوولان و تولیدکنندگان و کارخانهداران سراوان برگزار شد.
زئیس جهاد کشاورزی سراوان گفت: دغدغه اصلی کشاورزان در بحث کارتن خرما است که متأسفانه با برند شهرستانهای دیگر به فروش میرسید؛ اما امسال با برنامهریزی صورتگرفته و از آنجایی که کشاورزان شهرستان از قشر آسیبپذیر و خردهمالک هستند و از آن دست کشاورزانی که خودشان بتوانند کارخانه کارتن احداث کنند نیستند، سازمان تعاون کارخانه کارتنسازی را با نام تجاری سراوان را به بهرهبرداری رسانده و کارتن بهصورت امانت در اختیار کشاورزانی که به جهاد کشاورزی مراجعه کنند قرار میگیرد.
وی اذعان کرد: افرادیکه تا پارسال فروشنده کارتن بودهاند ملزم شدهاند که کارتن با نام تجاری سراوان سفارش دهند که در این راستا بخش خصوصی نیز در انجام این امر اعلام آمادگی کرده است.
رستم زهی بیان کرد: سراوان از آن دست شهرستانهایی است که ظرفیت صنایع تبدیلی (سردخانه) با میزان تولید خرما مساوی است؛ هیچ کمبودی در رابطه با سردخانه وجود ندارد و سردخانه داران نیز در خصوص نگهداری خرما همکاری لازم را با کشاورزان دارند.
وی افزود: سه کارخانه فرآوری خرما بهصورت نیمهفعال در سراوان وجود داشت که در حال حاضر فعال شدهاند، یکی از کارخانهها در روستای آسپیچ با ظرفیت ۲۰ تن در روز قرار دارد که در خصوص کارتن و بستهبندی صادراتی نیز اعلام آمادگی داشته است.
رئیس جهاد کشاورزی سراوان با بیان اینکه بستهبندی بهصورت قرضالحسنه و مکانیزه انجام و در سردخانه نگهداری میشود، گفت: خرما ارقام درجهبندیشده دارد و نوعی از خرما که قابلیت صادرات و نگهداری و تازهخوری را ندارد در کارخانهها فرآوری میشود و به صورت خمیر درآمده و بعد برای شکلاتسازی و ترافل و کلوچه به کار برده میشود.
وی افزود: در یکی از کارخانههای فرآوری خرمای سراوان ۱۵ نفر از زنان سرپرست خانوار مشغول به کار هستند. در این کارخانه ۶ نوع محصول جانبی تولید میشود، در کنار این موارد از هسته خرما برای مصارف دام و طیور هم برنامهریزیهایی صورتگرفته در واقع میتوان گفت خرما دورریز ندارد.
رستم زهی خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم که کارخانه کارتنسازی که صرفه اقتصادی نیز دارد را در شهرستان راهاندازی کنیم که در این زمینه از سرمایهگذاران دعوت میشود در این زمینه ورود کنند چرا که زمین و امکانات لازم در شهرستان فراهم است.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0