رونق بازار رمضان در زاهدان/ از قیمتهای جدید تا توصیههای تغذیهای برای روزهداران
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سکایی نیوز – ماه مبارک رمضان، ماه میهمانی خدا نهتنها جلوهای از بندگی و خودسازی است بلکه در کوچه و بازار نیز رنگ و بوی ویژهای به خود میگیرد. در این ماه سفرههای افطار با خوراکیهای سنتی چون زولبیا و بامیه، حلیم، آش و شعلهزرد مزین میشوند و بازار این خوراکیها بیش از هر زمان دیگری رونق میگیرد اما در کنار شور و شوق مردم برای تهیه این خوراکیها، افزایش ناگهانی قیمتها و نبود نظارت کافی نگرانیهایی را در میان شهروندان ایجاد کرده است.
در زاهدان شهری با تنوع فرهنگی و سنتهای اصیل این دغدغهها بیشتر به چشم میخورد و مردم از یک سو به دنبال حفظ آیینهای کهن و گرمای سفرههای افطاری هستند و از سوی دیگر با چالشهای اقتصادی و افزایش هزینهها روبهرو شدهاند که این گزارش به بررسی زوایای مختلف بازار خوراکیهای رمضانی در زاهدان میپردازد؛ از فواید و رونق اقتصادی آن برای کسبه گرفته تا مشکلاتی چون افزایش قیمتها و کمبود نظارت که گلایههای بسیاری را به همراه داشته است.
قیمتگذاری محصولات ماه رمضان در زاهدان اعلام شد/ شکایات از طریق سامانه ۱۲۴ پیگیری میشود
داود شهرکی در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: طبق نظارت بر تشکلهای صنفی قیمت هر کیلوگرم زولبیا و بامیه ماه مبارک رمضان در زاهدان برای واحدهای ممتاز ۱۷۰ هزار تومان، درجه یک ۱۵۰ هزارتومان و برای واحدهای درجه دو ۱۳۰ هزارتومان است.
وی ادامه داد: قیمت هر کیلو حلیم نیز درجه یک ۱۲۰ هزار تومان، درجه دو ۱۰۵ هزار تومان و حلیم سفید ۱۱۰ تومان تعیین شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان افزود: شهرستانها نیز باید در جلسات کمیسیون نظارت به تبعیت از استان، نسبت به قیمت گذاری کمتر از قیمتهای مرکز استان اقدام کنند.
وی با تاکید بر اینکه با گرانفروشان و کم فروشان برخورد خواهد شد، گفت: در صورتی که مردم در خصوص قیمت محصولات عرضه شده در قنادیها و شیرینی فروشیهای استان شکایتی داشته باشند، میتوانند با سامانه مرکز جامع مدیریت یکپارچه پاسخگویی صمت با شماره ۱۲۴ تماس بگیرند.
شهرکی ادامه داد: در صورتی که مردم با بازرسان همکاری کنند و موارد تخلف را گزارش دهند امکان نظارت و برخورد با متخلفان سریعتر فراهم میشود.
رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان: توصیههای تغذیهای ویژه روزهداران در ماه رمضان
منیر افتخارینیا رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در گفتوگو با خبرنگار ما در خصوص توصیههای تغذیهای به روزهداران در ماه رمضان اظهار کرد: برای حفظ سلامت در این ماه پرفضیلت توصیه میشود روزهداران افطار را با مواد غذایی طبیعی مانند آب، خرما، کشمش، عسل و به طور کلی قندهای طبیعی آغاز کنند و همچنین نوشیدنیهایی مانند چای کمرنگ، شیر گرم، فرنی و یا شیر برنج میتوانند گزینههای مناسبی برای شروع افطار باشند و از مصرف آب سرد، غذاهای سرد و نوشابههای گازدار در افطار خودداری کنید.
وی افزود: در هنگام افطار بهتر است غذاهای سبک و مختصر که شامل گروههای غذایی مختلف باشد مصرف شودکه این گروهها شامل شیر و لبنیات (مانند شیر، ماست و پنیر)، میوهها و سبزیها و نان و غلات (مانند برنج و نان) هستند همچنین ترکیب نان و پنیر و سبزی یکی از عادات خوب غذایی در این ایام است که نه تنها مغذی است بلکه به تنظیم سیستم گوارشی کمک میکند.
افتخارینیا در ادامه توضیح داد: استفاده از مواد غذایی آبکی مانند سوپ، آش و حلیم بدون روغن میتواند به حفظ تعادل آب و املاح بدن کمک کند و حلیم به دلیل داشتن مواد نشاستهای، فیبر، پتاسیم و منیزیم یک منبع بسیار مفید برای روزهداران است.
وی تصریح کرد: سبزیها با دارا بودن مواد مغذی و آب علاوه بر تأمین ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری میکنند بنابراین مصرف سبزیها در وعدههای افطار و سحر به شدت توصیه میشود.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان همچنین یادآور شد: برای جبران کم آبی بدن پس از افطار و تا قبل از خواب بهتر است به تدریج انواع میوهها، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب نوشیده شود تا بدن به تدریج آب مورد نیاز خود را تأمین کند.
این توصیهها در کنار رعایت موازین غذایی صحیح میتواند به حفظ سلامتی روزهداران در طول ماه رمضان کمک شایانی کند و از مشکلات گوارشی و کم آبی بدن جلوگیری کند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0