رکورد سرعت اینترنت شکسته شد؛ ۲۰ برابر بیشتر از ترافیک کل دنیا!

اگر از سرعت 46 ترابیت در ثانیه سرعت اینترنت ناسا خبر داشته و آن را دیوانه‌وار توصیف می‌کنید، باید گفت که محققان ژاپنی توانسته‌اند با کمک فناوری‌های جدید فیبرنوری به سرعتی در انتقال دیتا برسند که اینترنت ناسا در کنار آن حتی دیده هم نمی‌شود.

افزایش سرعت اینترنت نه‌تنها به تجربه بهتر توسط مصرف‌کنندگان عادی منجر خواهد شد، بلکه فناوری‌های نوظهور و همچنین توسعه زیرساخت‌ها را به همراه خواهد داشت. بر همین اساس، پژوهشگران همواره به دنبال راهی مقرون‌به‌صرفه برای پیشرفت چشمگیر سرعت اینترنت هستند.

ثبت رکورد جدید در سرعت اینترنت

به گزارش Newatlas، اخیراً دانشمندان ژاپنی در این راستا توانسته‌اند به یک پیشرفت چشمگیر رسیده و رکورد انتقال دیتا را جابه‌جا کنند. بر اساس گزارش‌ها موجود، این تیم تحقیقات به تازگی توانسته به کمک فیبر نوری سرعتی را به ثبت برساند که ۲۰ برابر مجموع ترافیک اینترنت جهانی است.

اگر شما هم یکی از معدود افراد خوش شانسی هستید که تجربه دسترسی به سریع‌ترین اینترنت مصرف‌کننده جهان را داشته باشید، در نهایت توانسته‌اید حداکثر سرعت ۱۰ گیگابیت در ثانیه (Gb/s) را تجربه کنید. این درحالیست که اغلب کاربران اینترنت سراسر جهان سرعت‌های چند صد مگابیت بر ثانیه و در ایران نیز حداکثر چند ده مگابیت بر ثانیه را در اختیار خواهیم داشت.

رکورد دیوانه‌وار در انتقال دیتا با کمک فیبرنوری

اما حالا محققان فعال در مؤسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات ژاپن (NICT) توانسته‌اند نرخ انتقال داده دیوانه‌وار ۲۲٫۹ پتابیت در ثانیه را ثبت کنند. برای درک بهتر این موضوع باید گفت که یک پتابیت برابر است با یک میلیون گیگابیت. حتی اینترنت ناسا که به عنوان یکی از سریع‌ترین اینترنت‌ها در جهان به شمار می‌آید هم در نهایت توانسته سرعت ۴۶ ترابیت در ثانیه (۰٫۰۴۶ پتابیت در ثانیه) را دریافت کند.

ثبت رکورد جدید در سرعت اینترنت

برای رسیدن به این دستاورد عظیم، پژوهشگران NICT از چند فناوری نوظهور بهره برده‌اند. کابل‌های فیبر نوری مورد استفاده در این آزمایش‌ها به جای تنها یک هسته جهت انتقال داده، دارای ۳۸ هسته مجزا هستند که هر کدام می‌توانند داده‌ها را در سه حالت و در مجموع ۱۱۴ کانال فضایی انتقال دهند. هر یک از این حالات در هر کانال فضایی از ۷۵۰ کانال طول موج در سه باند (S، C و L) برای پهنای باند ۱۸٫۸ تراهرتز تشکیل شده‌اند.

در همین رابطه بخوانید:

اپل و پارامونت باندل مشترک سرویس استریم ارائه می‌دهند

البته نباید انتظار داشته باشید که در آینده بتوان با چنین سرعت‌هایی کل نتفلیکس را در کسری از ثانیه دانلود کنید. رمزگشایی داده‌ها در این نوع اینترنت پرسرعت نیازمند پردازش سیگنال‌های بسیار پیچیده است که به نصب دستگاه‌های تخصصی به نام گیرنده‌های MIMO در سراسر شبکه وابسته هستند.

با این وجود، دستیابی به این‌گونه فناوری‌ها می‌تواند نویدبخش یک آینده روشن و پیشرفت روزافزون تکنولوژی‌های مبتنی بر آن باشد.

انتهای پیام/