انرژی های سیستان گنج بی بدیل اما رو به فراموشی
به گزارش پایگاه خبری سکایی نیوز– سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت ژئوپلتیک خاص خود در تمامی زمینه ها به ویژه انرژی های تجدید پذیر توانمندی و ظرفیت های بسیار ایده آلی دارد که قرار گرفتن در مسیر بادهای پر قدرت سیستان و انرژی تابشی خورشید با بیش از شش کیلووات ساعت بر مترمربع […]
به گزارش پایگاه خبری سکایی نیوز– سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت ژئوپلتیک خاص خود در تمامی زمینه ها به ویژه انرژی های تجدید پذیر توانمندی و ظرفیت های بسیار ایده آلی دارد که قرار گرفتن در مسیر بادهای پر قدرت سیستان و انرژی تابشی خورشید با بیش از شش کیلووات ساعت بر مترمربع در روز، گوشه ای از سرازیر شدن نعمات خدادادی بر این سرزمین است که با بهره گیری از آنها می توان بهترین شرایط را در منطقه به وجود آورد.
بحران انرژی بزرگترین معضلی است که جهان صنعتی با آن رو به رو خواهد شد و این بحران هر ساله تشدید می شود و از طرفی انرژی های فسیلی از نظر میزان رو به افزایش اما از نظر درصد، رشد کاهش نسبی دارند و با افزایش مصرف، رو به اتمام هستند از این رو استفاده از انرژی های نو همانند انرژی خورشیدی کمک قابل توجه ای در زمینه تامین انرژی مورد نیاز خواهد کرد.
باید از ظرفیت های بی شمار سیستان و بلوچستان بویژه منطقه سیستان که بیش از ۱۵۰ روز باد با حداکثر سرعت ۱۰۸ کیلومتر بر ساعت، گرمایش زمین و آفتاب دائمی که داراست برای تولید انرژی های نو بهترین استفاده را کرد.
ای روزها رسانهها و فضای مجازی مدام با نشر تصاویر از رنج و فقر مردم سیستان می گوید با اینکه می توان داشتههای سیستان را به رخ کشید ، تا استان با گنجهای سیستان و بلوچستان معرفی شود نه فقط رنجهایش.
دومین استان پهناور کشور روزهای بدی را در کنار مردم سیستان می گذراند مگر می شود بارش ریزگردها، خشکسالی، مهاجرت و بی آبی را دید و سکوت کرد !!!!
وزش بادهای موسمی معروف به ۱۲۰ روزه سیستان،گاوکش و هفتم که از اواخر بهار تا پایان تابستان ادامه دارد به خشکی بیشتر این استانِ همسایه با کویر دامن میزند.
اما همین قدرت تابش خورشید و بادهای تند در صورت برنامه ریزی می تواند نیروی برق و انرژی نه تنها این استان را به سادگی فراهم کند بلکه شرایط صادرات را هم فراهم کند .
آمار و اسناد نشان می دهد سیستان و بلوچستان از نظر منابع چندان محروم نیست اما متأسفانه محروم مانده است. ظرفیتهای متعدد در سیستان مانند کشاورزی، دامپروری، گردشگری، صنایعدستی و مهمتر از همه موقعیت استثنایی برای صادرات و منابع طبیعی متنوع در زمینههای مختلف با مدیریت و برنامهریزی صحیح میتواند این استان را به یکی از استانهای معین «مالی» و «اعتباری» کشور تبدیل کند.
فرهنگ غذایی این استان برای گردشگران نیز جذاب است این جذابیت از همان پذیرایی اول با لیوان دوغی که به دست مهمان میدهند و بهترین نوع آن دوغ شتر و بز است، شروع میشود. سختی زندگی در کویر آنها را قانع بار آورده اما برای مهمان سخاوت عجیبی دارند. تنوع غذایی سیستان و بلوچستان از آش دانه انار تا تباهک، دوغ پا، آبگوشت زابلی، ماهیک پچ، اجیزک و کشک زرد (کشک تهیهشده از غلات و دوغ) همیشه برای گردشگران جالب بوده که امیدواریم به زودی شاهد سیستانی آباد باشیم.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0