سکایی نیوز گزارش می دهد//

(شندوک) روستایی بی آب و برق در سیستان و بلوچستان /سهمشان از زندگی، کمتر از هیچ

اهالی خوب روستای شندوک که گیر نامهربانی‌های پیاپی بالادستی هاست با بی توجهی‌های مکرر مسئولین دست و پنجه نرم می‌کند و به امید تحقق وعده‌های مسئولان روز و شب‌شان را با سختی‌های فراوان می‌گذرانند.

به گزارش خبرنگار  پایگاه خبری سکایی نیوز – این وضعیت فاجعه‌ باری است که نه تنها در سیستان و بلوچستان که در خوزستان، ایلام، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد و در بسیاری از روستاهای ایران می‌بینیم.

امروزه در تمامی مناطق شهری و روستایی مردم از نعمت آب و برق برخوردارند و اما در سیستان و بلوچستان هنوز روستاهایی که از‌ ابتدایی ترین نیازهای زندگی بی بهره‌اند کم نیستند. کم آبی، خشکسالی، گردو خاک و هزاران هزار مشکل دیگر، داستان زندگی این روزهای‌ مردم این استان پهناور است.

روستای شندوک از توابع ایرندگان خاش، مدت هاست که از آب و برق بی بهره است و سال هاست که مردمان این منطقه عطای خوب زندگی کردن را به لقایش بخشیده اند .

 

شندوک نه یک متر لوله‌کشی آب دارد، نه یک متر جاده.

 

به گفته‌ی اهالی نه یک متر لوله‌کشی آب دارد، نه یک متر جاده. خشکسالی امکان کشاورزی و دامداری را از مردم آن منطقه گرفته و اهالی در بدترین وضعیت ممکن به سر می‌برند. بزرگترین دغدغه‌ی مردم این روستا هنوز آب و برق است و سهمشان از زندگی، کمتر از هیچ.

یکی از زنان این روستا به خبرنگارما می گوید : راه‌های روستای شندوک آنقدر خراب است که هربار برای رفت و آمد به شهر و روستاهای اطراف ساعت ها طول می‌کشد که از پیچ و خم جاده‌ها بگذریم.‌

وی افزود :   این روستا یک مدرسه دو کلاسه دارد و همین موضوع نشان دهنده حد نصاب جمعیت برای برخورداری از خدمات دولت است.

 

سامانه عشایر به این روستا خدمات بدهد

 

نماینده مجری طرح جهاد آبرسانی وزارت نیرو در سیستان و بلوچستان در این باره  می گوید : روستای شندوک ماهیت عشایری دارد و باید سامانه عشایر به این روستا خدمات بدهد.

مصطفی سیاسر می‌گوید: روستای شندوک مسیر دسترسی ندارد و ما به عنوان روستا برنامه‌ای برای‌شان نداریم.

وی‌ می گوید: امسال روستاهای بالای ۲۰ خانوار را در طرح جهاد آبرسانی پوشش می‌دهیم و تمام روستاهای فاقد آب و یا دارای تنش آبی را در طرح جهاد آبرسانی برنامه‌ریزی خواهیم کرد.

سیاسیر می‌گوید: اگر روستای شندوک هم کد روستایی داشته باشد در طرح جهاد آب رسانی قرار می‌گیرد. این روستا در منطقه کوهستانی است و با منبع تامین آب، فاصله زیادی دارد و هزینه زیادی برای تامین آب این روستا لازم است.

وی‌ می گوید: در خاش مجتمع روستایی داریم و ۸۳ روستا در طرح جهاد آبرسانی قرار دارند و تامین آب می‌شوند. در روستاهای ایرندگان هم شبکه گذاری انجام شده و فاقد آب نیستند. اما گاهی در طول شبانه روز به دلیل کمبود بارندگی و منابع آبی، جیره بندی می‌شود.

سیاسر می‌گوید: مجتمع آبرسانی شهید خیابانی خاش که دهه ۶۰ راه اندازی شده هم در طرح جهاد آبرسانی اصلاح خواهد شد. برای روستاها و بخش مرکزی خاش بهترین منبع آبی طرح کارواندر است که اجرا می‌شود.

وی‌ می‌گوید: روستاهایی که برق ندارند امکان آبرسانی در آن‌ها وجود ندارد و استفاده از دیزل هم به دلیل سوخت مصرفی‌ مشکل ساز است. قطعا اگر جمعیت روستای شندوک بالای ۲۰ خانوار است شرکت توزیع برق برای برق رسانی به روستا برنامه ریزی خواهد کرد.

وی در ادامه می‌گوید: طبق آمار سازمان برنامه و بودجه روستای شندوک ۷ خانوار دارد و روستاهای کم تر از ۲۰ خانوار در اولویت ارائه خدمات نیستند.

انتهای خبر/