ترانه‌های محلی سیستان و بلوچستان گنجینه‌ فرهنگی بی‌بدیلی است

شاعر و ترانه سرای صاحب نام کشور گفت: ترانه سرایی سیستان و بلوچستان در بخش محلی از قوت خوبی برخوردار است با این وجود اما در بخش ترانه سرایی فارسی هنوز به مرحله رقابت با ترانه‌سرایان حرفه‌ای کشور نرسیده است.

بهمن محمدزاده در حاشیه برگزاری کارگاه ترانه‌سرایی در زاهدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: ترانه‌سرایی سیستان و بلوچستان در بخش محلی از قوت بسیار خوبی برخوردار است با این وجود اما در بخش ترانه‌سرایی فارسی هنوز به مرحله رقابت با ترانه سرایان حرفه‌ای کشور نرسیده است.

شاعر و ترانه سرای صاحب نام کشور هدف از برگزاری کارگاه ترانه سرایی در زاهدان را ادای دین به جامعه ادبی سیستان و بلوچستان، تبادل اطلاعات با اهل قلم استان و آگاهی بخشی نسبت به قواعد، قابلیت‌ها و ظرفیت‌های ترانه در مواجهه با موسیقی بیان کرد.

وی با اشاره به اینکه ترانه یکی از شاخه‌های نوشتاری تاثیرگذار در عرصه هنر است، تصریح کرد: در حال حاضر این موضوع علاوه بر نقشی که در هنر موسیقی دارد، خودش به عنوان یک رسانه فرهنگ‌ساز قوی در جامعه عمل می‌کند، به همین دلیل شناخت این هنر برای اهالی قلم و فعالان عرصه ترانه‌سرایی ضرورت دارد.

این شاعر بیان کرد: ترانه‌سرایی سیستان و بلوچستان در بخش ترانه سرایی فارسی هنوز به مرحله رقابت با ترانه سرایان حرفه‌ای کشور نرسیده اما آینده ترانه‌سرایی در استان بسیار روشن ارزیابی می‌شود.

به گفته وی ترانه خوب باید بتواند با دو حوزه موسیقی و ارتباط‌گیری موثر با مخاطب ارتباط قدرتمندی برقرار کند چرا که هدف اصلی ساخت یک قطعه موسیقی با کلام، می‌تواند مخاطبان این عرصه باشند.

محمدزاده ادامه داد: در برقراری ارتباط موفق با این دو حوزه، زبان ترانه باید برای هر مخاطبی قابل فهم باشد و ضمن پیچیده نبودن، در آن ترانه زیبایی‌های هنری رعایت شده باشد.

این شاعر و ترانه‌سرا برخورداری از شناخت موسیقایی، قواعد ادبی و شعر، نمایان کردن استعداد ترانه‌سرایی در کلام، شناخت مخاطب و تبدیل‌سازی سوژه به ترانه را از ویژگی‌های یک ترانه‌سرا عنوان کرد و گفت: ترانه‌سرا علاوه بر شاعرانگی و استعداد ترانه سرایی که امری کاملاً ذاتی است، پشتکار، مطالعه و کسب دانش تخصصی ترانه برای هر ترانه‌سرایی ضرورت دارد.

وی با بیان اینکه همه مسیرهای موفقیت از راه آموزش اصولی و علمی می‌گذرد، افزود: طبق بازخوردهایی که از این رویداد گرفته شد مخاطبان کارگاه ترانه هم رضایت بالایی از آن داشتند.

محمدزاده با ابراز خرسندی از برگزاری کارگاه ترانه‌سرایی در زاهدان گفت: احساس می‌کنم برگزاری کارگاه خیلی زودتر از این باید اتفاق می‌افتاد؛ با افتخار برای برگزاری مجدد آن وقت خواهم گذاشت و باعث خرسندی است که قدم کوچکی برای اعتلای ترانه‌سرایی سیستان و بلوچستان بردارم.

کارگاه ترانه سرایی برای نخستین بار توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان در زاهدان و با حضور گسترده شاعران و علاقه‌مندان استان برگزار شده است.

انتهای پیام/