آغاز طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در سیستان و بلوچستان

معاون فنی معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت استان گفت : با هدف حفظ دستاوردهای برنامه ایمن سازی و ریشه کنی فلج اطفال، طرح ملی واکسیناسیون فلج اطفال (مرحله اول) در سیستان و بلوچستان با هدف حفظ دستاوردهای ریشه کنی این بیماری همزمان با استان های شرق و جنوب شرق کشور آغاز شد.

سید محمود فاطمی در گفتگو با خبرنگار سکایی نیوز بیان کرد: جامعه هدف ما در طول اجرای طرح واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال بیش از ۴۷۰ هزار نفر کودک زیر پنج سال ایرانی و غیرایرانی در سطح استان سیستان و بلوچستان است که واکسن خوراکی فلج اطفال را در درب منازل خود از ۲۳۲۸ تیم بهداشتی دریافت خواهند کرد.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش موارد مثبت فلج اطفال در دو کشور افغانستان و پاکستان و خطر احتمال بازگشت مجدد بیماری به کشورمان، اجرای این طرح در استان سیستان و بلوچستان بسیار حائز اهمیت بوده و همکاری خانواده ها نقش مهمی در موفقیت آن خواهد داشت.

وی یادآور شد: طرح منطقه ای واکسیناسیون فلج اطفال، همزمان با دانشگاه های مناطق گرمسیر کشور، در استان سیستان و بلوچستان نیز در دو نوبت اجرا می شود که نوبت اول آن از ۱۵ دی آغاز و تا ۱۷دی ماه ادامه خواهد داشت و مرحله دوم از تاریخ ۲۷ لغایت ۲۹ بهمن اجرایی خواهد شد.

دکتر فریبرز راشدی رئیس مرکز بهداشت زاهدان نیز گفت: فلج اطفال یک بیماری ویروسی است که می‌تواند منجر به فلج و ناتوانی دائمی شود. این بیماری عمدتاً کودکان زیر ۵ سال را تحت تأثیر قرار می‌دهد و عمدتا از طریق مدفوعی_دهانی به دیگران سرایت می کند.

به گفته رئیس مرکز بهداشت زهدان، واکسن‌های خوراکی فلج اطفال به‌طور مؤثر می‌توانند از بروز بیماری جلوگیری کنند.

وی ادامه داد: در حوزه شهرستان زاهدان ۳۰۰ تیم بهداشتی در طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال مشارکت دارند، از هم استانی های عزیز درخواست داریم با تیم های بهداشتی که به درب منازلشان مراجعه می کنند نهایت همکاری را داشته باشند.

مهندس جمشید رخشانی نسب فرماندار زاهدان نیز گفت: واکسیناسیون فلج اطفال دارای سابقه طولانی است و مردم واکسیناسیون فلج اطفال را پذیرفته‌اند و در سال‌های اخیر، برنامه‌های واکسیناسیون برای این بیماری با استقبال خوبی مواجه بوده است.

وی ادامه داد: نتایج مثبت و کاهش موارد ابتلا به فلج اطفال در سال‌های گذشته، اعتماد مردم به واکسیناسیون را افزایش داده است.

مهندس رخشانی ادامه داد: فلج اطفال می‌تواند زندگی افراد را تحت تأثیر قرار دهد و هزینه‌های درمان و مراقبت‌های ویژه را به همراه داشته باشد. پیشگیری به کاهش این بار اقتصادی و اجتماعی کمک می‌کند.

وی یادآور شد: واکسیناسیون به‌عنوان مؤثرترین راه برای جلوگیری از ابتلا به فلج اطفال شناخته می‌شود. واکسن‌ها می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از بروز بیماری جلوگیری کنند.

شایان ذکر مراسم نمادین افتتاحیه طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در سیستان و بلوچستان، صبح روز شنبه در مرکز خدمات جامع سلامت ولیعر(عج) زاهدان با حضور فرماندار زاهدن، معاون آموزشی دانشگاه، معاون فنی مرکز بهداشت استان، رئیس مرکز بهداشت زاهدان و سایر مدیران و کارکنان برگزار شد.

انتهای خبر/