سکایی نیور گزارش می دهد :

کمبود منابع آبی پایدار بزرگ‌ترین دغدغه مردم سیستان است

در سیستان عمق چالش‌ها و نیازهای این سرزمین به وضوح قابل مشاهده است مردمانی مقاوم و صبور که با وجود برخورداری از فرهنگی غنی و تاریخی پربار، سال‌هاست با مشکلات و کمبودهایی بنیادین دست و پنجه نرم می‌کنند و بزرگ‌ترین دغدغه این مردم کمبود منابع آبی پایدار است آبی که زندگی، کشاورزی و معیشت‌شان به آن وابسته است و نبودش زندگی‌ها را سخت‌تر کرده است.

به گزارش اختصاصی خبرنگار پایگاه خبری سکایی نیوز – مشکلاتی نظیر نبود شبکه مناسب فاضلاب، کمبود برق، و عدم توسعه زیرساخت‌های اقتصادی و صنعتی تنها بخشی از چالش‌هایی است که مردم سیستان با آن مواجه‌اند. با وجود پتانسیل‌های اقتصادی در معادن، انرژی‌های تجدیدپذیر و فرصت‌های گردشگری، ظرفیت‌های این منطقه آن‌چنان که باید مورد توجه و بهره‌برداری قرار نگرفته است.

این واقعیت‌ها باعث شد تا برای شنیدن صدای مردم و یافتن پاسخی برای نگرانی‌های آنان، به سراغ نماینده مردم سیستان در مجلس بروم و از برنامه‌ها و اقداماتش برای رفع این نیازها و تحقق خواسته‌های دیرینه مردم سیستان سوال کنم

نماینده مردم سیستان: پیگیری مسائل آب، فاضلاب و انرژی در اولویت برنامه‌های توسعه‌ای منطقه قرار دارد

 

فرهاد شهرکی نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار سکایی نیوز  بر لزوم پیگیری چالش‌های حیاتی حوزه سیستان نظیر تأمین آب، بازسازی فاضلاب، توسعه انرژی و تسهیل در استفاده از ظرفیت‌های منطقه آزاد تاکید کرد.

وی ضمن قدردانی از نقش رسانه‌ها در پیشبرد اهداف مردمی، به ارائه گزارشی از اقدامات شش‌ماهه خود پرداخت و تاکید کرد که رسالت اصلی مجلس و نمایندگان، حل مشکلات مردم و ارتقای سطح زندگی آنهاست و رسانه‌ها ظرفیت ارزشمندی در کمک به این مسیر دارند.

 

پیگیری مسئله آب، اولویتی حیاتی برای سیستان

شهرکی مهم‌ترین مسئله حوزه سیستان را تأمین منابع آبی پایدار دانست و تصریح کرد: تلاش ما بر آن است که پروژه‌های انتقال آب از دریای عمان به سیستان، تهلاب به زاهدان و چاه‌های بندان به زابل عملیاتی شود همچنین پیگیر حقابه رودخانه هیرمند و اجرای مفاد قرارداد ۱۳۵۱ هستیم. وی افزود که مسئله حقابه در سفرهای نمایندگان به افغانستان با مقامات دولتی این کشور نیز مطرح شده و هدف اصلی این سفر علاوه بر افزایش همکاری‌ها، تقویت ظرفیت‌های منطقه آزاد تجاری و پل ابریشم بوده است.

ضرورت بازسازی فاضلاب زابل و مدیریت محیط زیست

شهرکی همچنین به مسئله فاضلاب شهر زابل پرداخت و گفت: پروژه‌ای با اعتبار بالغ بر ۴ هزار میلیارد تومان برای بازسازی کامل شبکه فاضلاب زابل برنامه‌ریزی شده است که هدف اصلی این پروژه علاوه بر حل مشکل فاضلاب، استفاده ۵۰ درصد از پساب تولیدی برای تقویت کمربند سبز و کاهش ریزگردهاست.

افق روشن توسعه معادن و انرژی در سیستان

نماینده سیستان به توسعه معادن نیز اشاره کرد و با تاکید بر اهمیت معدن مس جانجا، اعلام کرد: «طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، تکمیل پروژه جانجا تا سال ۱۴۰۶ در اولویت قرار دارد و تلاش داریم با پیگیری‌های مستمر، روند تأمین مالی این پروژه بدون وقفه ادامه یابد.

وی به ظرفیت‌های توربین‌های بادی منطقه نیز اشاره کرد و افزود: «قراردادی به ارزش ۶۰۰ مگاوات برای نصب ۲۴۰ توربین ۲.۵ مگاواتی بسته شده و شرکت مجری نیز انتخاب شده است. این توربین‌ها نقش مهمی در رفع ناترازی برق منطقه خواهند داشت.

پیگیری راه‌اندازی سریع‌تر منطقه آزاد سیستان و رفع مشکلات کدینگ کارت سوخت

شهرکی با تاکید بر لزوم تسریع در راه‌اندازی منطقه آزاد سیستان اظهار داشت: بروکراسی پیچیده اداری این پروژه را زمان‌بر کرده و امیدواریم با سفر قریب‌الوقوع ریاست‌جمهوری به استان، بتوانیم این فرآیند را سریع‌تر پیگیری کنیم تا مردم از مزایای آن بهره‌مند شوند.

وی همچنین به مشکل کدینگ کارت‌های سوخت سیستانی‌ها در استان‌های کرمان و خراسان پرداخت و بیان کرد: این محدودیت که شهروندان نمی‌توانستند از کارت سوخت خود در استان‌های کرمان و خراسان استفاده کنند، ناعادلانه بود. این مسئله را با وزیر مطرح کردیم و قرار بر آن شد تا در سامانه کارت سوخت، کدینگ کارت‌های سیستانی‌ها حذف شود تا مشکلی در دریافت سوخت نداشته باشند.

این مصاحبه حاکی از برنامه‌ریزی جامع و عزم نماینده مردم سیستان در حل چالش‌های این منطقه و تأمین رفاه و توسعه پایدار برای مردم آن است.