از کاهش سهمیه سوخت؛ بدون هماهنگی تا تاثیر منفی در ورود گردشگر به سیستان و بلوچستان
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سکایی نیوز – استان سیستان و بلوچستان با جمعیت بالغ بر دو میلیون و هفتصد هزار نفر، دومین استان پهناور (از نظر وسعت) کشور است و حدود ۱۱ درصد از خاک میهن عزیزمان را در بر دارد و همچنین تنها استانی که بالاترین جمعیت روستایی را در بردارد (برخلاف سایر استانها کمترین رشد در مهاجرت شهر به روستا را دارد) علیرغم خدمات ارزنده نظام مقدس جمهوری اسلامی، مردمان این استان همچنان با مشکلات و محرومیتهای زیادی در حوزههای مختلف دست و پنجه نرم میکنند.
در کنار همه محرومیتها در حوزههای مختلف متأسفانه این استان در حوزه حمل و نقل عمومی از رتبه پایینی در کشور برخوردار است. بهطوریکه برای تردد بین شهرها و روستاهای این استان تنها وسیله نقلیه عمومی اتوبوس است آن هم متاسفانه در اکثر زمانها پاسخگوی حجم بالای مسافرین نیست و مردم ناچاراً از وسیله شخصی خود برای تردد مسیرهای بین شهری و روستایی استفاده میکنند.
مسافرکش ها محکوک به خانه نشینی
کاهش سهمیه سوخت سبب خانه نشینی بسیاری از رانندگان می شود، چرا مسئولان به جای رفع مشکل مردم به مشکلات آن ها می افزایند؟
یکی از رانندگان تاکسی می گوید: کاهش سهمیه سوخت یعنی افزایش مشکلات اقتصادی برای منه راننده کاش قبل از اینکه کاهش سهمیه این استان را اقایان برنامه ریزی کنند فکری به حال مردم می کردند ما که خودمان مستاجریم و باید شکم چند نفر را سیر کنیم با همین مسافر کشی روز مرگی میکردیم اما الان باید بدنیال کارت سوخت باشیم تا بلکه بتوانیم چند روز مانده به ماه را نیز کار کنیم.
راننده دیگری می گوید : به دلیل کاهش سهمیه و قاچاق سوخت، صف های پمپ بنزین شلوغ و طولانی شده است، با کم کردن سهمیه سوخت برای من که شغلم رانندگی است و مخارجم را از این راه تامین می کنم، کار کردن بسیار سخت شده است. روزانه چند ساعت در صف های طولانی باید معطل باشم، بعد از آن این سهمیه فقط برای ۱۵ روز اول ماه کفایت می کند،
تاثیر منفی در ورود گردشگر به استان
چند سالی است که سیستان و بلوچستان به عنوان مقصد گردشگری ایرانیان معرفی شده است و اقدامات انجام شده در سال های گذشته سبب شد امسال شاهد حضور تعداد قابل توجهی گردشگر داخلی و خارجی در نقاط مختلف استان باشیم اما بسیاری از این گردشگران که با خودروی شخصی به استان سفر می کنند به دلیل فاصله زیاد جایگاه های سوخت از هم و نداشتن کارت سوخت سفرشان را ناتمام می گذارند و به استان کرمان یا خراسان جنوبی می روند.
با توجه به فاصله شهرها و کویری بودن استان رانندگان سعی می کنند هرچه زودتر از جاده ها عبور کنند و به مقصد برسند، این مصرف سوخت خوردو را بیشتر می کند بنابراین نیاز به سوخت گیری بیشتر می شود. با توجه به تصمیم های مرکزنشینان برای استان این موضوع کاهش گردشگران را به همراه خواهد داشت،
استانی که قرار است مقصد گردشگری باشد باید زیرساخت ها و شرایط مناسب برای ورود گردشگر را هم داشته باشد اما اقداماتی که انجام می شود با توجه به نبود جایگاه سوخت CNG در استان سبب حذف سیستان و بلوچستان از برنامه سفری گردشگران داخلی می شود پس باید مسئولان استانی در مقابل اجرای این تصمیم مقاومت کنند.
نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی : با کاهش سهمیه سوخت خودرو ها با یک معضل مواجه می شویم/ استاندار می تواند از اختیارات ویژه خود بهره ببرد
اسماعیل حسین زهی افزود: اهالی سایر استان ها از کارت آزاد جایگاه های سوخت بهره مند هستند و مثل سیستان و بلوچستان کدینگ نیست.
وی بیان کرد: وزارت نفت باید در این زمینه به ویژه برای سیستان و بلوچستان تجدید نظر کند، پارسال ۵۰ لیتر از سهمیه سوخت کاهش داده شد و امسال هم ۵۰ لیتر از سهمیه را کاهش دادند، با این تفاسیر با یک معضل مواجه خواهیم شد.
عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: مکاتباتی با وزیر نفت انجام دادم، امیدوارم مثمر ثمر واقع شود، پیگیر هستیم تا سیستان و بلوچستان از این کاهش سهمیه مستثنی شود.
وی تصریح کرد: اطمینان داریم که استاندار سیستان و بلوچستان در این زمینه پیگیری هایی انجام خواهند داد، استاندار در میدان حضور دارند و در بازدید های مکرر بُعد مسافت میان شهرها و روستا ها را درک کردند، بنابراین می تواند از اختیارات ویژه خویش بهره ببرد.
نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی :
افرادی که عامدانه درصدد ایجاد نارضایتی در بین مردم هستند دشمن اند
معین الدین سعیدی در نشست علنی نوبت سوم (یکشنبه، یکم بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری اظهار داشت: ستاد سوخت کشور ۵۰ لیتر از سهمیه بنزین مردم را کاهش داده است. من نمی دانم این دوستان چه مشکلی با مردم دارند و چه دغدغه ای جهت ایجاد نارضایتی در استان دارند؟
وی با بیان اینکه در استان سیستان و بلوچستان کارت سوخت هم به مردم داده نمی شود، افزود: با این شرایط به صراحت به مردم بگویند که حق ندارید جابه جا شوید؛ یا بکش یا دانه بده یا از قفس آزاد کن.
نماینده مردم چابهار، نیک شهر، کنارک و قصرقند در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: هر روز به بهانه ای معضل ایجاد می کنیم؛ دشمن همین ها هستند. دشمن لزوما کسی نیست که خارج از کشور نشسته است. افرادی که عامدانه درصدد ایجاد نارضایتی در بین مردم هستند دشمن هستند.
سعیدی گفت: از نظر وزارت نفت همه مردم استان سیستان و بلوچستان قاچاقچی هستند حتی اگر خلاف آن ثابت شود.
وی در مجلس یازدهم از رئیس جمهور خواست اشتباه ستاد سوخت را اصلاح کند و سهمیه سوخت ۵۰ لیتری که کاهش پیدا کرده دوباره به کارت های مردم واریز شود.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0