عقب‌ماندگی سیستان و بلوچستان از جنس فرهنگی است

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ حضور و سرمایه‌گذاری نیروهای خارج از سیستان و بلوچستان، این مقوله را در راستای پیشرفت استان مهم ارزیابی کرد و گفت: عقب‌ماندگی سیستان و بلوچستان از جنس فرهنگی است.

به گزارش پایگاه خبری سکایی نیوز – آیت‌الله مصطفی محامی ظهر امروز در دیدار ابراهیم ویسی مدیرکل دیوان محاسبات استان و معاونین، ضمن اشاره به اهمیت و حساسیت جایگاه دیوان محاسبات و لزوم توجه دستگاه‌ها به این جایگاه، اظهار داشت: گزارش تخلفات دستگاه‌های استان از یک منظر مایه تاسف و از منظر دیگر بابت نقش شما در پیشگیری و مقابله با تخلفات و تلاش برای بازگشت اموال، باعث خوشحالی و نشانگر لزوم نظارت لازم بر عملکردهاست.

امام جمعه زاهدان با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ حضور و سرمایه‌گذاری نیروهای خارج از سیستان و بلوچستان در منطقه، اظهار داشت: با توجه به گزارش ارائه شده معلوم می‌شود این نظر که نیروهای غیربومی، دلسوز استان نبوده و مبالغ را برگشت می‌دهند مطابق واقع نیست چرا که مدیرانی که مرتکب این مسئله شده‌اند عمدتاً از استان هستند.

آیت‌الله محامی با بیان این که بخشی از عقب‌ماندگی سیستان و بلوچستان از جنس فرهنگی است، ادامه داد: از طرفی در برخی موارد، به خاطر ضعف فرهنگ کار جمعی حتی نیروهای سیستان و بلوچستان، نقاط دیگر را برای سرمایه گذاری انتخاب می‌کنند.

وی به عنوان نمونه، شرایط منطقه سیستان را متذکر شد و افزود: در منطقه سیستان، همه مسئولان بومی هستند و بودجه بالایی هم تزریق شده اما متاسفانه اوضاع روز به روز بدتر می‌شود که خود نشانگر غلط بودن دیدگاه فوق است.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در بخش دیگری از سخنان، تشریح کرد: برخی اوقات در شرایطی قرار می‌گیریم که مشکلات و مسائلی وجود دارد و از طرفی قوانین و چارچوب‌هایی هم هست که ممکن است دست و پاگیر بوده و منطبق با شرایط استان نباشد و ما اگر صرفاً قانون را ملاک عمل قرار دهیم و شرایط را در نظر نگیریم ممکن است کار پیش نرود و از طرفی اگر نسبت به ضوابط، بی‌توجه باشیم، مشکلات عدیده بروز می‌کند و در هر دو حالت هرج و مرج پیش می‌آید.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: در چنین شرایطی که بین دو محذور قرار می‌گیرید، می‌توان یک شورا با تکیه بر عقل جمعی و آیین‌نامه مشخص، تشکیل داد و راه حلی را در نظر گرفت و در عین حال در مسیر تصویب امر مربوطه در مرکز هم تلاش کرد.

آیت‌الله محامی به ذکر نمونه‌ای در این موضوع پرداخت و عنوان داشت: در یکی از نقاط مرزی استان، حفر چاه و استحصال آب و دامداری به خاطر مسائل محیط زیستی ممنوع شده در حالی که در نزدیکی آن منطقه و در سوی دیگر مرز، همه این اقدامات آزادانه صورت می‌گیرد و فقط کشاورزان و دامداران ما بی‌بهره هستند.

وی بهترین روش را برای هزینه کرد صحیح مبالغ تجمیعی از طرح‌های مربوط به سوخت در استان، تعیین چارچوب و ردیف بودجه استانی و نظارت کامل، عنوان کرد و خواستار اخذ مجوز برای این مبالغ از نهادهای حاکمیتی مربوطه شد.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان افزود: در امر واگذاری مسئولیت‌ها، درست این است که اگر فردی از عهده کاری برنمی‌آید، مسئولیت را نپذیرد و از طرفی فرد منصوب کننده هم اگر متوجه ضعف یا عملکرد غلط شد برای جابه‌جایی فرد اقدام کند.

ابراهیم ویسی مدیرکل دیوان محاسبات سیستان و بلوچستان نیز با ارائه گزارشی از تخلفات دستگاه‌ها و نظارت‌های صورت گرفته، شفافیت، حمایت و مقابله با سوءاستفاده و فساد را از رویکردهای اصلی این مجموعه عنوان کرد و خاطرنشان کرد که در شرایط کنونی، تمرکز اصلی بر چالش‌های مهم استان از جمله آب، قاچاق سوخت، اراضی، جذب اعتبارات و طرح های نیمه تمام است.

انتهای پیام/