تلسکوپ فضایی جیمز وب قدیمی‌ترین ابر سیاه چاله هستی را با جرم ۱۰ میلیون برابر خورشید کشف کرد

به گزارش پایگاه خبری سکایی نیوز – دانشمندان هنوز دلیل تشکیل اولین ابر سیاه‌چاله‌ها را نمی‌دانند و فکر می‌کنند شرایط در چند صد میلیون سال ابتدایی بعد از بیگ بنگ برای ساخته شدن آن‌ها مساعد نبوده است. با این حال داده‌های جدید جمع‌آوری شده توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب، محققان را به پاسخ نزدیک‌تر کرده […]

به گزارش پایگاه خبری سکایی نیوز – دانشمندان هنوز دلیل تشکیل اولین ابر سیاه‌چاله‌ها را نمی‌دانند و فکر می‌کنند شرایط در چند صد میلیون سال ابتدایی بعد از بیگ بنگ برای ساخته شدن آن‌ها مساعد نبوده است. با این حال داده‌های جدید جمع‌آوری شده توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب، محققان را به پاسخ نزدیک‌تر کرده است.

قدیمی‌ترین ابر سیاه‌چاله هستی

تلسکوپ فضایی جیمز وب به درخواست گروهی از محققان به سمت کهکشان EGSY8p7 چرخانده شده است. این کهشکان که توسط تلسکوپ هابل و بیشتر از ۷ سال قبل کشف شده، یکی از قدیمی‌ترین مشاهدات بشر به شمار می‌آید و تنها ۵۷۰ میلیون سال بعد از انفجار بزرگ به وجود آمده است.

EGSY8p7 یک هسته فعال دارد و این یعنی سیاه‌چاله مرکز این کهکشان هر روز بزرگ‌تر می‌شود. این سیاه‌چاله جرمی تا ۱۰ میلیون برابر خورشید دارد که با توجه به سنش، بسیار زیاد است. البته کهکشان J1342+0928 یک سیاه‌چاله با جرم ۸۰۰ میلیون برابر خورشید و کهکشان J0313-1806 سیاه‌چاله‌ای با جرم ۱٫۶ میلیارد برابر خورشید دارند.

سیاه چاله

این دو کهکشان به ترتیب ۶۹۰ و ۶۷۰ میلیون سال بعد از بیگ بنگ پدید آمده‌اند. دانشمندان باور دارند که سیاه‌چاله کهکشان EGSY8p7 در مراحل میانی تکامل خود قرار دارد و قدیمی‌ترین ابر سیاه‌چاله کشف شده توسط بشر به شمار می‌آید.

باید به این نکته اشاره کنیم که این اکتشاف تنها بعد از یک ساعت استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب برای مشاهده کهکشان اتفاق افتاده است.

انتهای پیام/