بازسازی و بهسازی جاده‌های آسیب دیده از سیلاب سیستان و بلوچستان در حال انجام است

زاهدان _سکایی نیوز_ مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: بازسازی و بهسازی جاده‌های آسیب دیده از سیلاب سالجاری در این استان با قوت در حال انجام است.

مجید محبی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار سکایی نیوز افزود: بیشترین خسارت سیلاب اخیر سیستان و بلوچستان در ابتدای سالجاری به ترتیب به راه‌های ارتباطی، بخش کشاورزی، شبکه برقرسانی و آب اختصاص داشت.

وی ادامه داد: در این راستا علاوه بر اعتبارات قبلی در اردیبهشت ماه سالجاری ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار به صورت تنخواه برای جبران خسارت‌های سیل سیستان و بلوچستان اختصاص یافت.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: این استان به عنوان پهناورترین استان کشور با وضعیت جغرافیایی خاص خود گاه چندین مخاطره طبیعی را به یکباره با هم تجربه می‌کند.

به گزارش سکایی نیوز استان سیستان و بلوچستان واقع در جنوب شرق ایران از چنان تنوع جغرافیایی و آب و هوایی برخوردار است که در نقشه های هوایی بلندی های کوه‌ها، پستی دشت‌ها و نیز آبگیرها و دریا در آن نمودی رنگارنگ به آن بخشیده است.
موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی علاوه بر این که سیستان و بلوچستان را به یک استان چهار فصل تبدیل کرده، در عین حال چهره‌ای مخاطره آمیز نیز به آن بخشیده است.

شمال سیستان و بلوچستان در ادوار قدیم به دلیل وفور نعمت و وجود تالاب بین المللی هامون در آن به انبار غله ایران معروف بوده اما هم‌اینک پس از گذر سال‌ها این دریاچه به بستری برای بروز پدیده وحشتناک توفان شن تبدیل شده است.
مخاطره اصلی نواحی مرکزی سیستان و بلوچستان سیلاب‌های ویران کننده‌ای است که بیشتر در فصول سرد چهره خود را نمایان می‌کند و چنان شدتی دارد که هر آنچه در مسیر آن باشد لابه لای پیکر گل آلود خود محو می‌کند.
از عمده فجایع این سیلاب‌ها، آسیب به مسیرهای عبور مرور و ویران کردن روستاهای در حاشیه آبراه‌هاست.

در جنوب استان در منطقه چابهار و مکران دروازه ورود ایران به اقیانوس‌های جهان یعنی دریای عمان قرار گرفته است که در شرایط توفانی، این دریا سیمایی خشن از خود نشان می‌دهد و لنج‌های بزرگ را همچون پر کاهی به تکان وا می‌دارد، توفان‌های بزرگ یکی دیگر از مخاطرات دریایی محسوب می‌شوند و از نمونه‌های آن می‌توان به توفان آشوبا اشاره کرد که چندی قبل نزدیک بود ساحل چابهار را در نوردد و تنها امداد الهی بود که مسیر آن کج شد.
زلزله از دیگر بلایای طبیعی این استان است که به دلیل واقع شدن آن در نزدیکی گسل‌ها همواره شاهد وقوع زلزله های مختلف هستیم.

 

انتهای خبر/