هشدار دامپزشکی درباره خطر شیوع تب کریمه کنگو/توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو
مسعود اصغری معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در گفتگو با پایگاه خبری سکایی نیوز – به تشریح توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو پرداخت و گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تبدار خونریزی دهنده بوده که قابل انتقال بین انسان و حیوان و عامل بیماری ویروسی است که توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافتهای دام آلوده در زمان کشتار دام و یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده به انسان منتقل میشود.
وی افزود : گزش توسط کنه آلوده، له کردن کنه آلوده با دست، تماس مستقیم با خون و بافتهای آلوده و تماس با خون و ترشحات انسان مبتلا به تب کریمه کنگو (cchf) راههای انتقال بیماری به انسان است.
وی اظهار کرد: بواسطه تب کریمه کنگو در ادامه با پیشرفت بیماری و مرحله خونریزی دهنده خونریزیهای وسیع داخلی و خارجی از جمله خونریزی زیر پوستی، خونریزی از بینی، استفراغ خونی، دفع خون با ادرار و مدفوع رخ میدهد و در اثر نارساییهای کبد و کلیه و ریه منجر به مرگ فرد مبتلا میشود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان تأکید کرد: علائم این بیماری در انسان نیز شامل تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ است که این بیماری در ۱۰ تا ۳۰ درصد موارد ابتلا منجر به مرگ انسان خواهد شد.
اداره دامپزشکی سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۲ بیش از ۶ میلیون و ۱۳ هزار مترمربع جایگاه دامی و بیش از ۴۸۷ هزار راس دام را برعلیه کنه به صورت رایگان سمپاشی کرد
به گفته وی؛ تب کریمه کنگو در دام فاقد علائم بالینی بوده و صرفأ یک تب موقتی در دام ایجاد میکند؛ بنابراین براساس علائم ظاهری قابل تشخیص نیست.
اصغری افزود: اداره دامپزشکی سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۲ بیش از ۶ میلیون و ۱۳ هزار مترمربع جایگاه دامی و بیش از ۴۸۷ هزار راس دام را علیه کنه به صورت رایگان سمپاشی کرده؛ اما لازم است دامداران به صوت مستمر و دورهای نسبت به انجام سم پاشی دام و جایگاه دام خود زیر نظر درمانگاه دامپزشکی، اقدام کنند.
وی اظهار کرد: رعایت موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه، جمعآوری کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری، بهسازی و اصلاح ساختار دامداریها توسط دامداران، کشتار دام در کشتارگاههای مجاز، تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیرمجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر از ۴۸ تا ۷۲ ساعت در دمای چهار درجه سانتی گراد در یخچال، راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو به شمار میرود.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: در راستای وظیفه سازمان دامپزشکی کشور در حفظ سلامت جامعه مردم نیز باید برای سلامت خود و خانواده و به دلیل اینکه عامل این بیماری در دام تظاهر بالینی ندارد، گوشت مصرفی مورد نیاز خود را از قصابی و مراکز عرضه مجاز تحت نظر دامپزشکی تهیه و در صورت خرید گوشت تازه پیش سرد نشده، به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری تا دوره پیش سرد گوشت طی شود و در زمان خرد کردن گوشت از دستکش استفاده کنند.
وی اظهار کرد: شهروندان باید تمامی توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو را جدی بگیرند و افرادی که دارای سابقه گزش کنه، تماس با دام زنده و ترشحات خونی فرآوردههای خام دامی که علایم فوق را مشاهده میکنند نیز دراسرعوقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه تا تحت معالجه قرار گیرند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0