کشت گسترده زیره سبز در خاش جهشی در تولید گیاهان دارویی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاش از کشت ۳۰ هکتاری گیاه دارویی زیره سبز در این شهرستان خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود بیش از ۳۰ تن محصول از این مزارع برداشت و به بازار مصرف عرضه شود.

مجتبی خاشی با اعلام این خبر به خبرنگار سکایی نیوز اظهار داشت: با هدف بهره‌وری بهینه از منابع آب و خاک؛ کشت گیاهان دارویی از جمله زیره سبز در اولویت برنامه‌های این اداره قرار گرفته است.

وی افزود: کشاورزان پیشرو در شهرستان خاش به سمت کشت محصولات کم‌آب‌بر، پربازده و اقتصادی روی آورده‌اند که زیره سبز به‌دلیل ارزش اقتصادی بالا، مقاومت در برابر تنش‌های محیطی و دوره رشد کوتاه، گزینه مناسبی برای کشت در این منطقه است.

خاشی با اشاره به زمان‌بندی کشت این محصول بیان کرد: عملیات کشت زیره سبز از اوایل سال جاری آغاز شده و برداشت آن از اواخر خردادماه انجام خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی خاش همچنین از کشت توأم گیاهان دارویی و دانه‌های روغنی مانند گلرنگ در کنار محصولات سنتی مانند یونجه، گندم، جو و پیاز در سه بخش این شهرستان خبر داد.

خاشی با اشاره به ضرورت توسعه صنایع تبدیلی در منطقه گفت: استانداردسازی فرآیند فرآوری و صنعتی‌سازی تولید زیره سبز می‌تواند نقش مؤثری در افزایش صادرات این محصول داشته باشد.

وی ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی را نیاز ضروری شهرستان خاش دانست و افزود: این امر علاوه بر افزایش سودآوری برای کشاورزان، اشتغال‌زایی پایدار را نیز به همراه خواهد داشت.

انتهای خبر/