خاش قطب سبز سیستان و بلوچستان | تولید سالانه بیش از ۲ هزار تُن سبزی در دل کویر

خاش -در دل اقلیم گرم و خشک سیستان و بلوچستان، شهرستان خاش با برخورداری از ۸۰۰ هکتار سطح زیر کشت سبزی عنوان «قطب سبزی استان» را به خود اختصاص داده است و منطقه‌ای که با همت کشاورزان پرتلاش نه‌تنها نیاز داخلی را تأمین می‌کند بلکه نقشی مؤثر در اقتصاد محلی و اشتغال‌زایی ایفا کرده است.

خبرنگار پایگاه خبری سکایی نیوز – خاش سبزترین نقطه در کویر سیستان و بلوچستان است جایی که اراده کشاورزان خاک را به طراوت و زندگی بدل کرده است.

در همین رابطه مجتبی خاشی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاش، در گفت‌وگو با پایگاه خبری سکایی نیوز اظهار کرد: شهرستان خاش با بیش از ۸۰۰ هکتار سطح زیر کشت سبزی به عنوان قطب اصلی تولید این محصول در سیستان و بلوچستان شناخته می‌شود و سالانه بیش از ۲ هزار تُن انواع سبزی تازه از مزارع این منطقه روانه بازار مصرف می‌شود.

وی با اشاره به ویژگی‌ خاص سبزی تولیدی منطقه گفت: محصول سبزی خاش به دلیل کیفیت بالا، طعم طبیعی و سلامت محصول جایگاه ثابتی در سفره مردم استان دارد و بسیاری از شهروندان سبزی خاش را به سایر نمونه‌های وارداتی ترجیح می‌دهند.

اشتغال‌زایی در دل مزارع سبز

خاشی افزود: در کنار تولید یک کارگاه سنتی فرآوری و بسته‌بندی سبزی در منطقه عباس‌آباد فعال است که علاوه بر ایجاد اشتغال برای شماری از اهالی زمینه‌ای برای عرضه بهداشتی‌تر و منظم‌تر این محصولات به بازار فراهم کرده است.

وی توسعه زیرساخت‌ها و حمایت از کشاورزان را کلید جهش تولید دانست و ادامه داد: با افزایش حمایت‌های دولتی و گسترش امکانات آبیاری نوین می‌توان ظرفیت تولید و اشتغال این بخش را تا دو برابر افزایش داد و از این طریق به تحقق شعارهای اقتصادی نیز نزدیک‌تر شد.

قطب‌های سبزی در خاش؛ از اسماعیل‌آباد تا شوگه

مدیر جهاد کشاورزی خاش همچنین به مناطق مهم سبزی‌کاری شهرستان اشاره کرد و گفت: شهر اسماعیل‌آباد و روستای عباس‌آباد به‌عنوان قطب‌های اصلی تولید سبزی در خاش شناخته می‌شوند، همچنین در بخش‌های پشتکوه و مرکزی از جمله روستاهای دوربن و شوگه نیز کشاورزان در کشت و برداشت انواع سبزی‌های فصل فعالیت گسترده‌ای دارند.