درخشش دانههای انار سنگان یاقوتی در دل باغات سیستان و بلوچستان
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سکایی نیوز – انار سنگان با دانههای درشت و براق خود، نهتنها چشمان هر بینندهای را به خود خیره میکند، بلکه به دلیل طعم لذیذ و خاصش، مزهای بهیادماندنی را بر جای میگذارد. هر دانه از این انار، داستانی از آفتاب سوزان، خاک حاصلخیز و دستان پینهبسته باغدارانی است که با عشق و علاقه، این میوه بهشتی را پرورش میدهند.
با آغاز فصل برداشت انار در سیستان و بلوچستان، این یاقوتهای سرخ از نیمه اول شهریورماه تا اوایل آبان، از دل باغات بیرون میآیند و به بازارهای داخلی و خارجی راه مییابند. اما آنچه انار سنگان را از دیگر ارقام متمایز میکند، نهتنها درشتی و رنگ جذاب دانههای آن، بلکه مقاومت بالا در برابر آفتابسوختگی و شرایط سخت اقلیمی است که آن را به محصولی منحصر بهفرد تبدیل کرده است.
انار سنگان، علاوه بر تازهخوری، در تهیه محصولات متنوعی همچون رب انار، اناردان، ادویه محلی و حتی در صنعت رنگرزی مورد استفاده قرار میگیرد. این ویژگیها باعث شده تا هر دانه از این انار، همچون جواهری گرانبها در سفرههای ایرانیان بدرخشد و طعمی بینظیر را به یادگار بگذارد.
حال که فصل برداشت این میوه پرارزش فرا رسیده، نگاهها به سمت سیستان و بلوچستان و باغات پرثمر آن دوخته شده است تا با برداشت انار سنگان، این جواهر سرخ از دل طبیعت به دست مصرفکنندگان برسد. در ادامه به بررسی وضعیت برداشت انار در این استان میپردازیم.
آغاز فصل برداشت انار در سیستان و بلوچستان؛ انار سنگان، نگینی درخشان در تاج کشاورزی استان
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستاندر گفتگو با خبرنگار سکایی نیوز بیان کرد : با آغاز فصل برداشت انار در سیستان و بلوچستان، باغداران این استان دست به کار شدهاند تا یاقوتهای سرخ انار سنگان را از دل باغات بیرون آورند. مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار از باغات استان زیر کشت انار است، از شهرت خاص انار سنگان به دلیل درشتی و مقاومت در برابر آفتابسوختگی خبر داد.
سعید نارویی، در گفتوگویی اظهار داشت: «برداشت انار در این استان از نیمه اول شهریورماه آغاز و تا اوایل آبانماه ادامه دارد. از مجموع ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار باغات انار در استان، ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار آن بارور است.
وی با اشاره به متوسط عملکرد بیش از ۱۲ تن در هکتار برای این میوه افزود: «انار سنگان به دلیل درشتی میوه و مقاومت بالا در برابر آفتابسوختگی، جایگاه ویژهای در میان دیگر ارقام انار کشتشده در استان دارد. دیگر ارقام عمده انار کشتشده در استان شامل ملس ساوه، شیرین شهوار، بی هسته، گلابی، شیشه کپ فردوس، رباب نیریز و کیانی میباشد.»
نارویی تأکید کرد: «انار برداشتشده از باغات استان علاوه بر مصرف تازهخوری، در تولید محصولاتی همچون رب انار، اناردان، ادویه محلی و در صنعت رنگرزی نیز مورد استفاده قرار میگیرد که این موضوع نشان از ظرفیتهای بالای کشاورزی در استان دارد.»
این فصل، زمانی است که یاقوتهای سرخ انار سنگان، از دل طبیعت به بازارها میآیند و به خانهها و سفرههای ایرانیان رونق و طعمی ویژه میبخشند. استان سیستان و بلوچستان با تولید اناری با کیفیت و طعمی منحصر بهفرد، توانسته است در بازارهای داخلی و حتی بینالمللی حضوری چشمگیر داشته باشد.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0