میزان تبخیر آب در منطقه سیستان و به ۷ برابر متوسط جهانی رسید/زنگ خطر منطقه سیستان به صدا آمد
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سکایی نیوز – وزش بادهای تند، تابش زیاد آفتاب، بالا بودن درجه حرارت و تعداد ساعات آفتابی در منطقه سیستان باعث شده تا این منطقه بالاترین میزان تبخیر را داشته و این امر سبب شده تا به ۷ برابر متوسط جهانی برسد .
این مسئله در سیستان نشان از شرایط اقلیمی متمایز این منطقه نسبت به دیگر نقاط ایران و شاید جهان است.
در پنج ماه از سال گرمای هوا در منطقه سیستان از ۴۰ تا بیش از ۵۰ درجه در نوسان است و وزش بادهای موسمی ۱۶۰ روزه سیستان از دیگر عوامل تبخیر آب محسوب می شود.
غلامحسین لکزائیان پور در گفتگو با خبرنگارما «صرفه جویی در مصرف آب » را در شرایط فعلی منطقه سیستان بهترین راهکار مقابله با تنشهای آبی دانست.
وی، ضمن تشریح راهکارهای صرفهجویی در مصرف آب در منازل، بر ضرورت برخورد با افراد متخلفی که اقدام به برداشت غیرمجاز آب از شبکه آب آشامیدنی جهت مصارف آبیاری اراضی کشاورزی میکنند، تاکید کرد و خواستار همکاری شهروندان با شرکت آب و فاضلاب در شناسایی انشعابات غیرمجاز شد.
مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان زهک بیان کرد: در صورتی که مشترکان آب، الگوی مصرف را رعایت کنند، علاوه بر کمک به اقتصاد خانواده، باعث رفع افت فشار آب در شبکه و رسیدن آب به نقاط پائین دست شبکه خواهند شد.
وی تصریح کرد: متوسط مصرف سرانه جهانی هر نفر در شبانه روز ۱۵۰ لیتر است، در حالی که با وجود کمبود منابع آبی و بروز خشکسالیهای مکرر، این عدد در کشور ما و منطقه سیستان بسیار بیشتر است.
لکزائیانپور، متوسط میزان تبخیر سالیانه را در منطقهی سیستان بیش از ۷ برابر تبخیر جهانی و بیش از ۲ برابر متوسط تبخیر سالیانه کشور اعلام کرد و خواستار چاره اندیشی برای کاهش در صد تبخیر سطحی شد.
برداشتهای غیرمجاز عامل بروز تنش آبی
مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان زهک در ادامه گفت: برداشتهای غیرمجاز از شبکه آب آشامیدنی، یکی از عوامل اصلی بروز تنش آبی در برخی نقاط روستاهای این شهرستان است.
وی بیان کرد: طی هفته گذشته بیش از ۱۵ مورد انشعاب غیرمجاز در سطح این شهرستان شناسایی، قطع و پرونده افراد متخلف به مراجع قضایی ارجاع داده شده است.
لکزائیانپور بیان کرد: متاسفانه با وجود برگزاری جلسات و همایشهای مختلف در مراکز بخشها در خصوص ضرورت صرفهجویی در مصرف آب و عدم برداشت آب از شبکه جهت مصارف غیر شرب، در پایشهای صورت گرفته از سطح روستاها و شبکههای توزیع آب توسط اکیپهای اجرائیات، موارد زیادی از انشعابگیریهای غیرمجاز در سطح شهرستان شناسایی شدهاند.
برخورد شدید با افراد متخلف برداشت غیرمجاز آب
وی افزود: در حال حاضر دو اکیپ اجرائیات در سطح شهرستان، هر روز در حال پایش خطوط لوله و شبکههای توزیع آب جهت شناسایی و قطع انشعابات غیرمجاز آب هستند.
وی ادامه داد: بعضاً مشاهده میشود بعضی از افراد با واحد اجرائیات امور آبفای زهک همکاری نمیکنند و از بازدید میدانی اکیپهای اجرائیات از مراکز مشکوک به وجود انشعاب غیرمجاز جلوگیری بعمل میآورند، در حالی که بازدید این اکیپها با مجوز قانونی و هماهنگی با دادستان و نیروی انتظامی شهرستان صورت میگیرد.
مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان زهک بیان کرد: با توجه به شرایط آبی منطقه سیستان و گرمای طاقتفرسا و تبخیر شدید و در نتیجه مصرف بالای آب و کمبود منابع آبی، با افراد متخلف که اقدام به برداشت غیرمجاز آب از شبکههای توزیع آب آشامیدنی میکنند، برخورد شدیدی صورت خواهد گرفت.
بنا به اعلام اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان طوفان چند روزیست که با بیش از ۱۰۰ کیلومتر سرعت و حرکت ریزگردها در منطقه سیستان آغاز شده است.
وزش باد شدید تا بیشینه ۱۰۱ کیلومتر بر ساعت از بامداد روز شنبه (۳ تیر) آغاز و امروز دوشنبه (۵ تیر) بر شدت آن افزوده شده است، به حدی که اکنون کاهش شعاع دید افقی و غلظت گردوغبار را به همراه دارد.
امروز برای منطقه سیستان، وزش باد شدید و گردوخاک گاهی طوفان گردوخاک همراه با کاهش دید افقی و کاهش کیفیت هوا پیشبینی شده که این روند از روز سه شنبه (۶ تیر) با کاهش همراه خواهد بود، اما از روز چهارشنبه وزش باد شدید و گردوخاک که گاهی در قالب طوفان خواهد بود، رخ میدهد.
در تشریح این خبر حیدری مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان به خبرنگار ما گفت : طی مدت چهارشنبه تا جمعه برای شمال استان تشدید طوفان گردوخاک در مناطق مرکزی نوار غربی و مناطق شرقی استان ورزش باد شدید و افزایش غبار وجود دارد.
وی بیان کرد: در زمان غبار آلود شدن هوا از ترددهای غیر ضروری خودداری شود و از سازه های گلخانه ها محافظت شود همچنین از کار در ارتفاع جدا پرهیز شود و برای کاهش خسارات احتمالی تمهیدات لازم در نظر گرفته شود.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0