هشدار دامپزشکی به آبزی پروران سیستان و بلوچستان
مسعود اصغری در گفتگو با خبرنگار سکایی نیوز بیان کرد: با توجه به اینکه دمای مناسب پرورش ماهی های سردآبی مانند قزل آلا ️بین ۱۲ تا ۱۶ درجه سانتیگراد بوده با توجه به سرمای هوا رعایت موارد به منظور حفظ سلامت ماهیان و جلوگیری از بروز بیماری و تلفات توصیه میشود.
وی افزود: پرورشدهندگان آبزیان سردآبی باید در فصل سرما نسبت به ذخیرهسازی خوراک ماهی و بررسی ورودی و خروجیهای استخرها اقدام و در صورت یخزدگی سطح آب استخر حتما یخهای سطح استخر را شکسته تا تبادل هوا برقرار تا از خفگی و تلفات ماهیان جلوگیری شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان بازبینی تجهیزات هوادهی استخرها در فصل زمستان در جلوگیری از تلفات را بسیار مهم دانست و گفت: کارکرد هوادهها علاوه بر تأمین اکسیژن باعث جریان آب در استخرها شده و از یخ زدگی سطح آب جلوگیری میکند.
وی ادامه داد: ️ماهیهای قزلآلا در دماهای پایین معمولا تغذیه نمیکند و وقتی دمای آب به کمتر از چهار درجه سانتیگراد رسید؛ غذادهی صورت نگیرد، علاوه بر آن با توجه به مخاطراتی از قبیل سیل، برف و یخزدگی و مواردی از این دست، آبزی پروران هنگام رهاسازی بچه ماهی در استخرها باید نسبت به بیمه کردن محصول خود اقدام کنند.
اصغری بیان کرد: از مقادیر مجاز نمک خالص بدون ید به میزان پنج در ۱۰۰۰ جهت جلوگیری از یخ زدگی استخرهای پرورشی آبزیان استفاده کنید، همچنین از مواد محرک ایمنی و پرو بیوتیک مجاز و ویتامین، برای افزایش متابولیسم پایه تا زمانی که آبزی قادر به دریافت غذا و تغذیه طبیعی شود، باید استفاده کرد.
وی تاکید کرد: تامین ژنراتور برق به منظور جبران مشکلات ناشی از قطع برق در واحدهای پرورش آبزیان از حمله فعال نگه داشتن هواده ها ضروری است، همچنین در مراکز تکثیر که حجم آب ورودی کم و قابل کنترل بوده، به استفاده از روش های گرم کردن آب ورودی و نیز در فضاهای سربسته گرم کردن فضا اقدام موثری به شمار می رود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: در صورت وقوع تلفات احتمالی اقدامات بهداشتی باید با فوریت وقوع بیماری و تلفات به اداره دامپزشکی شهرستان محل گزارش شود.
وی افزود: جمع آوری تلفات و دفن بهداشتی ماهیان در گودالی به عمق ۵۰ تا ۱۰۰ سانتیمتر به همراه آهک زنده به نسبت ۵۰/۵۰ آهک زنده و تلفات در گودالی در محوطه اطراف استخر الزامی است.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0