میانگین بارش امسال سیستان و بلوچستان فقط یک میلیمتر بود
محسن حیدری در گفتگو با خبرنگار سکایی نیوز بیان کرد: از آغاز سال زراعی جاری تاکنون، میانگین بارش در این استان فقط یک میلیمتر بوده که ۹۳ درصد کمتر از میانگین بلندمدت محسوب میشود. متوسط بلند مدت بارش در این بازه زمانی ۱۳٫۹ میلیمتر است و این استان در پاییز امسال رکورد کاهش بارندگی در کشور را به نام خود ثبت کرده است.
مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان افزود: با در نظر گرفتن شاخص بارش، تبخیر و تعرق استاندارد شده(SPEI) برای دوره یکساله تا پایان آبانماه ۱۴۰۳، حدود ۹۷٫۸ درصد از مساحت استان با خشکسالی مواجه بوده است. این آمار شامل ۷٫۶ درصد خشکسالی خفیف، ۱۸٫۷ درصد متوسط، ۲۶٫۶ درصد شدید و ۴۴٫۹ درصد بسیار شدید میشود.
وی درباره پیامدهای خشکسالی در این منطقه توضیح داد: این خشکسالی شدید اثرات جدی بر منابع آب، کشاورزی و معیشت مردم، خصوصاً در مناطق روستایی، داشته است. کاهش بارندگیها به کمبود شدید منابع آبی زیرزمینی، کاهش جریان چشمهها و قناتها و افت کیفیت آب آشامیدنی انجامیده است. این وضعیت علاوه بر تهدید تولیدات کشاورزی، موجب مهاجرت بسیاری از روستائیان به شهرها شده است.
حیدری اذعان کرد: سیستان و بلوچستان بیش از ۲۰ سال است که با خشکسالیهای مداوم دست و پنجه نرم میکند و بنا بر شاخص بارش تبخیر و تعرق استاندارد شده(SPEI) در دهه گذشته، ۹۹٫۷ درصد از مساحت این استان تحت تأثیر خشکسالی بوده که این امر به یکی از طولانیترین دورههای خشکسالی در کشور منجر شده است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در خصوص پیشبینیهای فصلی نیز گفت: براساس الگوهای همدیدی، شرایط دورپیوندها و مدلهای پیشبینی، بارشهای استان تا نیمه دیماه کمتر از حد نرمال خواهد بود. بارشها از دیماه تا اسفند با نوساناتی در حد نرمال بلندمدت پیشبینی میشود.
وی اضافه کرد: میانگین دما در نیمه شمالی استان تا نیمه بهمن در حد نرمال و در نیمه جنوبی میان ۰٫۵ تا ۱ درجه بیشتر از نرمال خواهد بود. از نیمه بهمن تا اردیبهشت، انتظار میرود که دمای میانگین استان ۱ تا ۲ درجه از نرمال فراتر رود.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0