پرهیز از مصرف روغن کنجد استخراج شده از دستگاه‌های روغن‌گیری

زاهدان _ سکایی نیوز _ رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: هم استانی‌ها از مصرف روغن کنجد تصفیه نشده که در حضور مشتری روغن‌گیری می‌شوند، به دلیل آلودگی میکروبی و وجود کپک خودداری کنند.

منیر افتخاری نیا در گفتگو با خبرنگار سکایی نیوز بیان کرد: روغن کنجدی که در خیابان‌های سطح شهر در حضور مشتری گرفته می‌شود و دستگاههای روغن کشی در مغازه‌های خود دارند به دلیل حرارت ندیدن و بوجاری نکردن کنجدها، روغن حاصله حاوی باکتری، قارچ و ترکیبات مضر برای سلامت انسان است.

وی ادامه داد: روغن کنجد یکی از سالم ترین انواع روغن‌هاست به شرطی که تصفیه شده باشد یعنی صنعتی باشد، زیرا روغن کنجد بکر به دلیل عدم حذف آفت کش ها، میکروارگانیسم ها و سموم قارچی از آن، توسط مختصصین تغذیه توصیه نمی‌شود.

وی افزود: بنابراین لازم است خانواده ها فقط از روغن کنجد صنعتی که تولید کارخانجات روغن است برای مصرف استفاده کنند.

افتخاری نیا گفت: مصرف روغن کنجد یا محصولات کنجد می تواند سلامت انسان را بهبود بخشد، از جمله اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی، فشار خون و اثرات کاهش دهنده چربی سرم، مهار رشد و تکثیر سلول های سرطان روده بزرگ را دارد.

وی عنوان کرد: روغن کنجد تصفیه شده دارای اسیدهای چرب امگا ۶ و امگا۹ به میزان مساوی، ویتامین های A و D و E، فیتواسترول ها، آنتی اکسیدان های طبیعی، مقاومت بالا در برابر اکسیداسیون و حرارت می باشد.

 

انتهای خبر/