وزیر صمت: پهنههای غیرفعال معدنی به تعاونیها واگذار شود
به گزارش سکایی نیوز محمد اتابک در نشست فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان و شورای همخانواده صنعت معدن و تجارت استان که در استانداری برگزار شد حضور پیدا کرد و پای درد و دل آنان نشست.
وزیر صنعت معدن و تجارت در این نشست گفت: این استان مزیتهای بسیار زیادی دارد، با دو کشور پرجمعیت هممرز هستید، رنگین کمان معادن را دارید، اما ارزش افزوده را بررسی میکنیم که چه مقدار اشتغال ایحاد کرده است، بنابراین باید زنجیره تولید معادن را تکمیل کنیم، زیرا صادرات و فروش مواد خام، ارزش افزوده را ارتقا نمیدهد.
وی افزود: در قانون برنامه هفتم توسعه برای مردمی کردن فعالیت مردمی صراحت دارد که در حوزه معدن امکان مشارکت به صورت تعاونی وجود دارد، برخی پهنههای معدنی در سیستان و بلوچستان فعال نیست که پهنههای غیرفعال و قابل واگذاری باید به تعاونیها واگذار شود.
اتابک تصریح کرد: سیستان و بلوچستان در حوزه صنعت نسبت به کشور عقب است. پروژههای نیمه تمام صنعتی با سرعت پایین جلو میرود، از طرفی دولت امکان تامین مالی همه پروژهها را ندارد و باید پروژههای بالای ۶۰ درصد را دنبال کنیم و با سرمایهگذاری پروژه را تکمیل کنیم.
وزیر صمت گفت: تکمیل طرح کارخانه لاستیک آریا تایر هامون را متعهد شدیم، طرح معدن مس جانجا سرمایه زیادی میخواهد؛ در خصوص ۴۵۰ میلیون یورو صحبت میکنیم. همزمان با ساخت معدن وظیفه داریم که جوانان این استان را برای مدیریت کارخانه تربیت کنیم.
وی افزود: شرکتهای معدنی از محل مسئولیت اجتماعی مجوز دارند و میتوانند از این محل آبادانی منطقه را به ارمغان بیاورند و از طرفی مردم منطقه منتفع میشوند و تعامل مردم با شرکتها بیشتر میشود، بنابراین شرکتهای دولتی وظیفه اجتماعی را به طور کامل انجام دهند.
اتابک با اشاره به قطعی برق صنایع عنوان کرد: وزارت نیرو در هیچ استانی زیر بار اعلام زمان قطعی برق نرفته است، آن قدر دیسپاچینگ نیروگاه تحت فشار است که گاه قطعی برق قابل پیشبینی نیست.
وزیر صمت یادآور شد: صنایع بزرگ را باید از شبکه برق خارج کنیم، مس جانجا نمیتواند دوباره از شبکه برق استان استفاده کند و باید حتماً نیروگاه خودش را ایجاد کند.
رفع مشکلات ثبت سفارشها با تکمیل شدن سامانه تجارت
وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: سامانه تجارت در حال تکمیل شدن است و تا حدود دو ماه دیگر مشکلات سامانه حل میشود و با رفع مشکلات سامانه، بسیاری از مشکلات ثبت سفارشها نیز رفع خواهد شد.
اتابک اذعان کرد: مسئله تعهد ارزی مربوط به بانک مرکزی است، ما به بانک مرکزی پیشنهاد میدهیم، نگاه بانک مرکزی حل مشکل است، امیدوارم بتوانیم مشکل رفع تعهد ارزی را حل کنیم.
میتوان کشتیهای کوچک را در استان تولید کرد
وی با اشاره به صنایع دریایی و ظرفیت سیستان و بلوچستان گفت: در دورههای قبل سرمایهگذاری روی صنایع دریایی نشده و به همین خاطر کشتیهای عادی و کوچک که قابلیت تولید داخل را دارد، به علت نبود سرمایهگذاری، از خارج کشور تامین میشود درحالی که میتوان آنها را در همین استان تولید و تامین کرد.
اتابک بیان کرد: تمام واحدهای تولیدی وظیفه دارند پیوستهای محیط زیستی را انجام دهند که به نفع خودمان است، خسارت رعایت نکردن الزامات محیط زیست بیشتر از نبود صرفهجویی است، بنابراین باید مسئله محیط زیست در زمینه صنایع و معادن دیده شود.
وزیر صمت با اشاره به طرح انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان تصریح کرد: وقتی که لوله انتقال آب از میان استانها عبور میکند حتما باید انتفاع خودش را حفظ کند. اگر میخواهیم برای صنعت آب تأمین کنیم، باید رضای مردم را در نظر بگیریم، باید آب به صنایع برسد و شهرهای در مسیر خط انتقال آب از آن منتفع شوند. باید شرایطی را ایجاد کنیم که سیستان و بلوچستان را به میانگین کشوری نزدیک کنیم.
در حوزه تجارت باید کار برای مرزنشینان تسهیل شود
استاندار سیستان و بلوچستان نیز گفت: پایه صادرات در مناطق آزاد استان بر اساس تولیدات بومی است، در حوزه تجارت نیز باید کار برای مرزنشینان تسهیل شود تا آنان از مرز ارتزاق کنند و این موضوع بسیار مهم است.
محمد کرمی افزود: این خطه پهناور، با ظرفیت و ویژگیهای خاصی که دارد، در حوزه صنعت معدن و تجارت واقعاً در سطح کشور بینظیر است.
وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان، استانی با وسعت ۱۸۲ هزار کیلومتر مربع و دارای هزار و ۶۳۰ کیلومتر مرز تجاری، در حال حاضر ارتباط تجاری خوبی با کشورهای همسایه از جمله عمان، پاکستان، افغانستان،کشورهای آفریقایی و عربی و غیره دارد.
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان بیان کرد: در سنوات اخیر، حوزههای مختلفی را در عرصه اقتصادی فعال کردیم، در اقتصاد دریا اقدامات خوبی در سواحل مکران انجام شده، اقتصاد کشاورزی نیز به دلیل اینکه امنیت غذایی کشور در راس امورات هست مورد تاکید قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در حوزه های اقتصاد معادن هم به علت وجود بینظیر معادن، اقتصاد گردشگری با توجه به ظرفیت ها، اقتصاد شهری، اقتصاد تجارت و غیره، همه توان را پای کار آورده ایم و روند به خوبی در حال گسترش است.
کرمی یادآور شد: این استان در حوزه های صنعت، معدن و تجارت با توجه به ظرفیت های موجود، واقعا در کشور بی نظیر است.
استاندار سیستان و بلوچستان خطاب به وزیر صمت، گفت: امیدواریم تجارت فعال و کلان با محوریت مرزنشینی و دستوراتی که شما به عنوان وزیر صنعت معدن و تجارت دادهاید، توسعه یابد و پیگیری لازم صورت پذیرد.
وی گفت: در حوزه صنایع، کارخانههای سیمان ، پتروشیمیها و غیره نیز موضوعات مهمی وجود دارد که با محوریت حوزه صنایع شرکتهای دانش بنیان و کارخانههای فرآوری باید در دستور کار قرار گیرد و در این راستا، از ظرفیت دانشگاهها و شرکت های دانش بنیان های آنان در این عرصه بهره گیری شود.
کرمی تاکید کرد: تمام تلاش ما این است که سیستان و بلوچستان به یک استان صنعتی و تجاری با توجه به شرایط ویژه و خوبی که دارد، تبدیل شود.
در این نشست تعدادی از فعالان اقتصادی استان و نیز تعدادی از نمایندگان مردم شریف استان در مجلس شورای اسلامی با بیان دیدگاه ها و نظرات خود نقاط ضعف و قوت معضلات اقتصادی استان را مطرح کردند.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0