رفع مشکل آب و برق روستاهای سیلزده جنوب سیستان و بلوچستان
به گزارش پایگاه خبری سکایی نیوز –علی اکبر محرابیان که شامگاه دو شنبه به منظور بازدید از مناطق سیل زده جنوب سیستان و بلوچستان از طریق فرودگاه کنارک به این استان سفر کرد، در بدو ورود در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه عملیات برق رسانی و آبرسانی به روستاهای مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان انجام شده، گفت: سدهای بزرگ جنوب استان نقش مؤثری در مهار سیلاب و کاهش خسارتها در جریان بارشهای سنگین روزهای گذشته داشتهاند.
وی ادامه داد: در مناطق سیلزده جنوب سیستان بلوچستان، در یک بازه زمانی بسیار کوتاه، بارشهای سنگینی رخ داد و در برخی نقاط میزان بارش به بیش از ۲۸۰ میلیمتر رسید که این بارشها سبب شد تا حجم وسیعی از آب، در رودخانهها و نهرها رها شود.
وی افزود: وجود سدهای بزرگ با ذخیره مناسب در منطقه مانند سد کهیر، سد زیردان، سد خیرآباد و سد پیشین سبب شد تا ضمن مهار بخش قابل توجهی از سیلابها بحران پیش آمده بدون خسارت جانی و با حداقل خسارتهای مالی سپری شود.
وزیر نیرو اظهار کرد: باتوجه به مدیریت مطلوب بحران، اقدامات خوبی برای بازسازی زیرساختها اجرایی شده که امیدواریم این اقدامات مؤثر واقع شود.
محرابیان بیان کرد: در بخش برق، عملیات برق رسانی به تمام روستاهای فاقد برق مناطق سیل زده اجرایی شده و در حوزه آبرسانی نیز شبکه آب بخش قابل توجهی از روستاها پایدار شده است.
وی ادامه داد: در حوزه راهها، پلها و ابنیه فنی در برخی نقاط همچنان مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم با مدیریت خوب همکارانمان در وزارت راه و شهرسازی شاهد مرتفع شدن این مشکلات در روزهای آینده باشیم.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه مدیریت منابع آب سطحی و وجود سدهای بزرگ در منطقه سبب شد تا حجم خسارتهای ناشی از سیلاب اخیر کاهش یابد، اضافه کرد: با توجه به اینکه بخشی از بارشها در پایین سدها رخ میدهد و برای روزهای آینده نیز پیشبینی وقوع بارشهای جدید صورت گرفته، این ضرورت وجود دارد که شهروندان با رعایت نکات ایمنی کمک کنند تا با کمترین خسارتها بارشهای پیش رو را نیز پشت سر بگذاریم.
محرابیان درباره برنامه وزارت نیرو برای مهار آبهای شیرین سطحی در منطقه نیز گفت: در ورودی دریا و روی رودخانه و نهرهای جنوب استان سیستان و بلوچستان سدهای متعددی احداث شده، به عنوان نمونه سد کهیر که حجم ذخیره آب آن سه برابر سد کرج است، چندی پیش توسط رئیس جمهور افتتاح شد و در بارشهای اخیر دیدیم که حجم وسیعی از آب پشت این سد ذخیره شد و هم اکنون سد کهیر به نقطه سر ریز رسیده است و از ورود آب شیرین به دریا جلوگیری شد.
وی افزود: همچنین وزارت نیرو برای مهار هرچه بیشتر بارشهای سیلابی، سه سد دیگر را نیز در دست مطالعه دارد که همه این اقدامات به مهار هر چه بیشتر روانابها و بهرهبرداری بهینه از این منابع آب شیرین در بخشهای شرب، کشاورزی و دیگر بخشها منجر خواهد شد و این طرحها یکی پس از دیگری به بهرهبرداری خواهد رسید.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0